Kookworkshop Middeleeuwen

De smaak van de Middeleeuwen is anders dan die we nu gewend zijn. De Middeleeuwse keuken kenmerkt zich door rijke, stevige en uitgesproken smaken zoals specerij, zuur en zoet. Tijdens de kookworkshop Middeleeuwen ontdek je deze oude smaken en de bijzondere ingrediënten uit de keuken van 500 jaar geleden. 

Smaken van 500 jaar oud

Tijdens de kookworkshop Middeleeuwen gaan we met gerechten uit verschillende Europese kookmanuscripten aan de slag en tover je de smaken van 500 jaar geleden weer op tafel.

We starten de middag met een aperitief en wat hapjes waarbij ik een korte vlotte presentatie geef over de Middeleeuwse keuken, zodat je een beeld krijgt van hoe en wat er in de Middeleeuwen werd gegeten. Daarna ga je samen met de andere gasten koken aan de hand van een receptenblad. Iedereen maakt een paar verschillende gerechtjes en hapjes die je na het koken aan de sfeervol gedekte tafel samen proeft. Het receptenblad gaat uiteraard mee naar huis!

Kijk op de website voor de eerstvolgende datum.

Entree
€ 40 per persoon (inclusief dranken, proeverij en receptenboekje)

Onlangs bekeken

Anderen bekeken

Tips van fans

Er zijn nog geen tips ingevoerd. Jij bent de eerste! Druk op de bovenstaande knop om jouw tip in te dienen.