Kookworkshop Romeinse keuken

Uit de oudheid is slechts één kookmanuscript overgeleverd, de De re coquinaria, dat wordt toegedicht aan Marcus Gavius Apicius. De gerechten uit deze receptenverzameling staan centraal tijdens de Romeinse kookworkshop op zondag 3 mei.

Boodschappenlijstjes

Recepten uit de Oudheid vermelden geen hoeveelheden en bereidingswijzen. Het zijn als het ware slechts ingrediëntenlijstjes of boodschappenlijstjes. Andere geschreven bronnen, archeologische vondsten en afbeeldingen geven wel veel aanvullende informatie op het kookmanuscript. Door dit naast elkaar te leggen ontstaat langzaamaan een beeld van de smaak van de oudheid. Maar dit voorwerk is al voor je gedaan!

 Bijzondere smaakcombinaties

We gaan aan de slag met reeds uitgewerkte recepten, zodat je zelf smaken van twee duizend jaar geleden kunt creëren. Die smaken zullen verrassend voor je zijn. Je ontdekt de Romeinse voorliefde voor zoet-hartig en zoet-zuur combinaties en duikt een wereld in waar wat minder bekende ingrediënten als mastiek, asafoetida en garum gebruikt werden. Bijzonder wordt het zeker!

We starten de middag met een aperitief en wat hapjes waarbij ik een korte vlotte presentatie geef over de Romeinse keuken, zodat je een beeld krijgt van hoe en wat er in de Oudheid werd gegeten. Daarna ga je samen met de andere gasten koken aan de hand van een receptenblad. Iedereen maakt een paar verschillende gerechtjes en hapjes die je na het koken aan de sfeervol gedekte tafel samen proeft. Het receptenblad gaat uiteraard mee naar huis!

Kijk op de website voor de eerstvolgende datum.

Entree
€ 40 (inclusief dranken, proeverij en receptenboekje)

Onlangs bekeken

Anderen bekeken

Tips van fans

Er zijn nog geen tips ingevoerd. Jij bent de eerste! Druk op de bovenstaande knop om jouw tip in te dienen.