Bakker Piet

Bakker Piet teelt zijn eigen graan. je kunt zien waar en hoe de tarwe groeit, open en eerlijk zonder kunstgrepen. Van mei tot augustus kun je op de akkers rondom Elspeet genieten van de prachtige goudgele halmen die meedeinen op de wind. Het graan wordt vermalen in een authentieke windmolen op ouderwetse molenstenen, tenminste…. als de wind waait.
Bakker Piet gaat  voor smaak en niet voor tijdswinst! Een ambachtelijk bakker heeft liefde voor het vak; welke grondstoffen zijn het allerbeste, welke smaken zijn het beste te combineren, de nadruk ligt hierbij op ingrediënten van de Veluwe. Smaak is puur, eigenzinnig, fris, helemaal van nu en vooral…. Het brood wordt gebakken met desem, net zoals opa dat vroeger ook deed! Geen kunstgrepen, laat de tijd het werk doen, de langere deegrijs geeft ongekende aroma’s. Gewoon  nog met de handen in het deeg, alleen eerlijk handwerk levert brood op karakter.

 

Verhaal van de ondernemer

Iedere dag opnieuw, heerlijk ambachtelijk bereid brood uit eigen bakkerij. Al drie generaties lang, met liefde voor het vak van vader op zoon. “Wij hechten veel waarde aan de kwaliteit van ons product. Goede tradities houden we in stand. Duurzaam vinden wij belangrijk. Daarom verbouwen wij bijvoorbeeld ons graan zelf. Eerlijk, puur en ambachtelijk! “

Onlangs bekeken

Anderen bekeken

Tips van fans

Er zijn nog geen tips ingevoerd. Jij bent de eerste! Druk op de bovenstaande knop om jouw tip in te dienen.