Boerderij Hoekelum

Boerderij Hoekelum bevindt zich aan de rand van de Veluwe, op landgoed Hoekelum. Het is een unieke plek omringt door bossen en weilanden waar je de rust en schoonheid kan beleven. Een wandeling maken, fietsen of genieten van een kopje koffie met appelgebak op het terras behoren tot de vele mogelijkheden.

In de landwinkel vind je allerlei producten zoals kazen, honing, noten, broden, wijnen, maar ook typisch Veluwse producten. Tijdens een kaasproeverij maak je kennis met kaassoorten, kenmerkend voor de streek en de boerderij waar ze worden geproduceerd. Vanzelfsprekend gaat de proeverij vergezeld van een glas goede wijn. Liever zelf aan de slag? Je kunt hier tijdens de workshops zelf boter en kaas maken!

Verhaal van de ondernemer

In 1965 werd Diederick van de Kamp geboren op boerderij Hoekelum. Hij ging in 1999 samenwerken met zijn vader. In 2004 nam Diederick van de Kamp het roer over van zijn vader en kwam met zijn gezin op boerderij Hoekelum wonen. Onder leiding van Diederick werd De Schuur gerestaureerd. De Deel werd gerestaureerd in 2006, zodat er aan de toenemende vraag voor horeca kon worden voldaan. Door de verkoop van de koeien, kwam langzaam ook een eind aan het eigen kaas maken en verkopen. Helaas moest boerderij Hoekelum stoppen in het voorjaar van 2011 met het maken van eigen kaas. Maar nog altijd wordt de workshop Zelf Kaas Maken zeer druk bezocht.

Onlangs bekeken

Anderen bekeken

Tips van fans

Er zijn nog geen tips ingevoerd. Jij bent de eerste! Druk op de bovenstaande knop om jouw tip in te dienen.