Eet!verleden

Culinair-historisch projectbureau eet!verleden ontwikkelt producten en organiseert bijzondere projecten en proeverijen rondom de geschiedenis van eten en drinken. eet!verleden heeft een historisch kookatelier in de Commanderie van Sint Jan in Nijmegen. Alle gerechten, producten en activiteiten van eet!verleden vertellen op subtiele wijze een historisch verhaal en zijn geïnspireerd op historische bronnen, zoals manuscripten, fresco’s en mozaïeken uit Europa en de Arabische wereld. De uitstraling en presentatie van het eten zijn sfeervol, speels en eigentijds. eet!verleden brengt culinaire geschiedenis anno 2015.

Biologisch en streekproduct: tegenwoordig zijn het trends. eet!verleden laat zien dat tot voor kort biologisch logisch was en ingrediënten vaak uit je eigen streek kwamen. eet!verleden sluit aan bij deze trends en hoopt hierin een frisse bijdrage te kunnen leveren.

Verhaal van de ondernemer

Achter het fornuis van eet!verleden staat Manon Henzen, historica en kookliefhebber. Na een studie geschiedenis en Midden-Oostenstudies werkte ze in diverse cultureel-historische organisaties waar ze zich bezig hield met de vertaling van historische projecten naar publiek. Dit werk doet ze tegenwoordig als zelfstandige onder de naam proef!cultuur en daarnaast zet ze het voort in een vorm waarin ze haar passies combineert: geschiedenis en koken. Een bijzondere eetervaring is verzekerd!

Onlangs bekeken

Anderen bekeken

Tips van fans

Er zijn nog geen tips ingevoerd. Jij bent de eerste! Druk op de bovenstaande knop om jouw tip in te dienen.