Eten & Drinken

Houd je van authentieke, pure smaken? Vind je het belangrijk dat voedsel op een eerlijke en duurzame manier wordt verbouwd? Heb je het liefst dat je eten direct vanaf het land op jouw bord belandt? Dan valt er voor jou veel plezier te beleven in het grensgebied tussen Zuidoost Nederland en de regio Niederrhein in Duitsland. Hier ontwikkelen ondernemers steeds meer initiatieven rond pure smaakbeleving. 
Tal van restaurants en boerderijcafés serveren in samenwerking met lokale producenten verse, biologische streekproducten. Ze verwerken deze regionale producten, zoals kaas, vlees, honing, fruit en asperges, in overheerlijke gerechten. Direct van het land op tafel, verser kan niet. Bovendien krijg je er gratis een prachtig uitzicht bij, want de meeste eet- en drinkgelegenheden bevinden zich in een rustieke, landelijke omgeving. Een ideale tussenstop tijdens een fiets- of wandeltocht over de groene heuvels van Limburg, het uitgestrekte landschap van de Niederrhein of een trendy restaurant in Arnhem of Nijmegen.
In onze grensregio zijn steeds meer wijnmakers actief, waarvan de wijnen regelmatig in de prijzen vallen. Van de Veluwe tot aan Midden-Limburg, en van Arnhem tot Viersen wordt de lekkerste wijn gemaakt. De wijnboeren ontvangen je graag om te proeven van de wijn en te genieten van een lekker hapje. Drink je liever bier? Geen probleem, diverse brouwerijen produceren op ambachtelijke wijze hun eigen gerstenat. Van hoogblond tot donkerbruin, laat je verrassen door de vele originele biersmaken. 

Filter op

Alle locaties op de kaart

Tips van fans

Er zijn nog geen tips ingevoerd. Jij bent de eerste! Druk op de bovenstaande knop om jouw tip in te dienen.