JAMsessie: Kookworkshop confitures

De Jamsessies van Frutti Confetti zijn een belevenis. Wil je de kneepjes van het jam-koken leren? Nieuwe smaken proeven en ontdekken dat het best een beetje minder zoet kan? In deze workshop leer je jam koken zoals je het zelf lekker vindt. En je krijgt tips om met natuurlijke zoetmiddelen te werken.

Confitures maken met fruit en groente
Er is natuurlijk niets mis met een fruitige aardbeienjam in het voorjaar, maar er is meer mogelijk. Ook in het naseizoen is er oogst voorhanden. Je leert bijvoorbeeld de vergeten fruitsoort kweepeer kennen en we maken een spannende confiture van groenten of een combinatie van groente en fruit. 
We gebruiken zo weinig mogelijk of geen suiker en er is een ruime keuze uit specerijen en kruiden. Je gaat smaken ontdekken en smaakcombinaties verzinnen, hartig of zoet.

Inmaken, lekker voor later
Als de confiture op smaak en op dikte is vullen we de potjes.  Je neemt een heerlijk potje mee naar huis van uw eigen product! Voor deze workshop is onze ‘pop-up jamfabriek’ te vinden in het Historisch Kookatelier van Eet!verleden in de Commanderie van St. Jan te Nijmegen.

 

Tijd
19.00 - 22.00 uur/Uhr
Entree
€ 40,- p.p.

Onlangs bekeken

Anderen bekeken

Tips van fans

Er zijn nog geen tips ingevoerd. Jij bent de eerste! Druk op de bovenstaande knop om jouw tip in te dienen.