Ko-Kalf

Ko-Kalf in Doornspijk is meer dan alleen een rundvleesbedrijf. Volg de route met informatieborden en neem een kijkje bij de ca. 180 runderen van het ras Blonde d'Aquitaine. Dit ras levert vlees van uitzonderlijke kwaliteit, het voer voor de runderen wordt dan ook zelf verbouwd; biologisch, zonder gif als bestrijdingsmiddel en zonder kunstmest.

Onder het genot van een lekker kopje biologische koffie of thee met een heerlijk stukje eigen gebakken biologische appeltaart kom je met uitzicht op de weilanden even rustig bij. Ook insecten, vlinders en weidevogels, zoals de grutto, kievit en de tureluur hebben in de omgeving een thuis gevonden. 

Verhaal van de ondernemer

‘Ik ben een EKO-boer met hart en ziel. Ik heb respect voor de natuur en wil maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ons rundvlees wordt biologisch geproduceerd. We verbouwen al het voer zelf; biologisch, zonder gif als bestrijdingsmiddel en zonder kunstmest. Dit is niet altijd makkelijk, want je moet zuring en brandnetels met de hand verwijderen, maar dit is wel goed voor de natuur. Bij ons zie je dan ook veel insecten, vlinders en weidevogels zoals de grutto, kievit en tureluur. Onze ca.180 Blonde d’Aquitaine runderen lopen ’s zomers in de wei en staan ’s winters in open, frisse en lichte potstallen.’

Onlangs bekeken

Anderen bekeken

Tips van fans

Er zijn nog geen tips ingevoerd. Jij bent de eerste! Druk op de bovenstaande knop om jouw tip in te dienen.