Lekker actief

Van glooiende, groene heuvels tot uitgestrekte akkers en bruisende steden: het landschap in de grensregio is zeer afwisselend. Ook aan water ontbreekt het hier niet: rivieren vinden hun weg door het vlakke landschap en diverse meren nodigen uit tot een frisse duik. Liefhebbers van lange wandel- en fietstochten komen hier dan ook zeker aan hun trekken. Snuif de frisse lucht op van het platteland en laat je betoveren door weelderige wolkenluchten en verleidelijke vergezichten. Of wandel door de vele stadsparken. Lekker genieten van de natuur en daarna de stad in voor een hapje en een drankje. 
Verschillende geneugten van het leven, zoals lekker eten en een frisse boswandeling, kun je combineren tijdens een zogenaamde foodwalk. Onderweg verzamel je onder begeleiding van een gids diverse paddenstoelen, planten en noten en maakt hier na afloop een heerlijke maaltijd van. Ook in de diverse pluktuinen in de grensregio word je zelf aan het werk gezet: je krijgt een mandje mee die je kunt vullen met heerlijke fruitsoorten, zoals aardbeien, appels, peren of pruimen. Want zelf geplukt fruit smaakt natuurlijk het lekkerst!
Actieve wijnliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een van de wijnfietsroutes. De routes voeren door een prachtig heuvellandschap langs wijngaarden en wijnhoeves en onderweg kan er natuurlijk een glaasje worden geproefd. Blijf je liever met beide benen op de grond? Dan is een balletje slaan op een van de vele golfterreinen in de grensregio wellicht iets voor jou. Fietsen, wandelen of golfen: in de grensregio valt er voor actieve vakantiegangers genoeg te beleven!

Filter op

Alle locaties op de kaart

Tips van fans

Er zijn nog geen tips ingevoerd. Jij bent de eerste! Druk op de bovenstaande knop om jouw tip in te dienen.