De Veluwe

Paarse heidevelden, eeuwenoude bossen, uitgestrekte weilanden en witte zandverstuivingen: dit is de Veluwe in al zijn glorie. Het bosrijke gebied strekt zich uit van Hattem aan de noordkant tot aan Arnhem aan de zuidkant. Door de bossen lopen verschillende natuurlijke of aangelegde beken (ook wel sprengen genaamd), waarin water uit de grond naar boven borrelt. In de groene omgeving van deze sprengen zijn vaak bijzondere planten- en paddenstoelensoorten te vinden. Maar ook diverse padden en salamanders voelen zich hier prima thuis.

De Veluwe is een prima plek voor een flinke fiets- of wandeltocht: op een warme zomerse dag is het heerlijk toeven in de koele bossen. Ontdek de 5400 ha natuur van Nationaal Park De Hoge Veluwe eens op een van de gratis 1800 witte fietsen. Een bijzondere wandeling met de kinderen? Denk dan eens aan een ezelwandeltocht: met de ezel aan de hand verkent u het Veluwse landschap. Onderweg kunt u genieten van een heerlijke lunch die de ezel op zijn rug meedraagt. Een andere unieke ervaring: uw eigen eten bij elkaar sprokkelen tijdens een wandeling door de natuur of een bezoek aan een pluktuin. Zelfs tijdens de winter biedt het Veluwse landschap genoeg lekkers!

Veluwse wijn? Het kan! Op de Veluwe zijn diverse wijngaarden met een grote verscheidenheid aan druivenrassen te vinden. In Dieren bevindt zich zelfs de grootste ommuurde wijngaard van Nederland. Kom gerust eens proeven! Op zoek naar nog meer bijzondere streekproducten? Over de Gelderse weiden lopen enkele bijzondere koeien, zoals het Brandrode rund en de Blonde d’Aquitaine. Van de melk van de Brandrode runderen wordt heerlijke kaas gemaakt en het biologische rundvlees van de Blonde d’Aquitaine is van uitzonderlijke kwaliteit. Wijn, kaas en rundvlees: een prima combinatie voor een leuk cadeaupakket!

Filter op

Alle locaties op de kaart

Tips van fans

Er zijn nog geen tips ingevoerd. Jij bent de eerste! Druk op de bovenstaande knop om jouw tip in te dienen.