Kreis Kleve

Wie bij Nijmegen de grens naar Duitsland oversteekt, ziet hem meteen liggen: de Nederrijnse Heuvelrug. Deze stuwwal, gevormd in de voorlaatste IJstijd, bereikt zijn hoogste punt in de stad Kleve (Klever Berg, 106 m.). Met uitzondering van deze heuvelrug is het landschap rond Kleve voor het grootste deel vlak: een prima omgeving voor een fiets- of wandeltocht in de vrije natuur. Struin op een warme dag eens door het koele Reichswald, het grootste natuurgebied in de regio Niederrhein. Er gaan zelfs geruchten dat er hier wel eens een wolf is gespot. Maar zoek ook eens de rust van het platteland tussen Rijn en Maas op, de prachtige vergezichten met weidse horizon en indrukwekkende wolkenluchten hebben al veel schilders geïnspireerd.

Onderweg in de Kreis Kleve kom je langs veel agrarische bedrijven. Velen hebben de biologische landbouw hoog in het vaandel staan. Neem eens een kijkje op de boerenmarkten in Bedburg-Hau of Uedem en laad uw tas vol met biologische streekproducten. Van diverse soorten groenten en fruit, tot vlees, kaas, brood en wijn. Niet alleen heerlijk vers, maar ook duurzaam. Zie je langs de weg een bordje met ‘Spargel’ of ‘Erdbeeren’? Trap dan beslist even op de rem, want versere asperges en aardbeien zul je niet vinden. Diverse boerderijen in de regio zetten graag hun deuren open voor geïnteresseerde bezoekers.

Veel restaurants in en rondom Kleve maken gebruik van producten uit de regio. Geniet van heerlijke streekgerechten met uitzicht op het omringende groene landschap langs de Rijn. Van een eenvoudige boerenlunch tot luxe viersterren diners: als liefhebber van lekker eten kom je zeker aan jouw trekken in de omgeving van Kleve. Een bezoek aan de vele restaurants is een prima gelegenheid om kennis te maken met de vele landbouwproducten die Noordrijn-Westfalen rijk is. 

Filter op

Alle locaties op de kaart

Tips van fans

Er zijn nog geen tips ingevoerd. Jij bent de eerste! Druk op de bovenstaande knop om jouw tip in te dienen.