Kreis Viersen

Met het landschapspark Schwalm-Nette en de Krickenbecker Seen, vlak over de grens bij Venlo, biedt Kreis Viersen het ideale decor voor natuurliefhebbers. Maak prachtige fietstochten en rustgevende wandelingen langs de Niers, Schwalm of Nette. Verken steden als Kempen, Nettetal of Viersen of laat je betoveren door de charme van pittoreske plaatsen als Brüggen of Schwalmtal. Beleef en proef de sfeer van een gezellig dagje uit.  

Even uitrusten tijdens een fietstocht of wandeling? Kom dan eens langs bij een van de vele boerderijcafés. Zet je tanden in de vele streekproducten, zoals asperges of aardbeien of laat je verrassen door de smaak van een mals stukje lamsvlees, een kruidige geitenkaas of een heerlijk stuk huisgemaakte taart. De plaatselijke bevolking serveert je graag de beste streekgerechten. Wist je dat molens prominent onderdeel zijn van het landschap? Monumentale molens van honderden jaren oud verbinden traditie en het leven van alledag. Je kunt er terecht voor kookcursussen onder begeleiding van top-koks, maar ook voor een sfeervol restaurantbezoek. Boerderijen ontbreken natuurlijk niet in dit traditionele landschap. Boeren uit de omgeving verkopen hun producten rechtstreeks van het land. Wat dacht je van wortelen, witte kool en aardappels? Of heb je toch liever spinazie? Je vindt het in de sfeervolle boerderijwinkels. Kinderen maken kennis met het boerenleven en de vele boerderijdieren. Voor (h)eerlijk vlees ga je naar biologische slagerijen. Allerlei soorten traditioneel brood vind je bij de plattelandsbakkerij. Traditionele stokerijen ronden het idyllische plaatje af. Alcoholliefhebbers kunnen er hun dorst lessen met wijnen of andere zelfgemaakte sterke drank.

In Kreis Viersen beleef je het perfecte dagje uit. Alle zintuigen worden geprikkeld: geef je ogen de kost tijdens een tocht door de vele vogelgebieden, luister naar kabbelende beekjes en proef tijdens de rustpauze van alles wat de streek te bieden heeft. Kom snel naar Kreis Viersen, want hier gaan de natuur en de keuken hand in hand en proef je streekproducten direct van het land.                

Filter op

Alle locaties op de kaart

Tips van fans

Er zijn nog geen tips ingevoerd. Jij bent de eerste! Druk op de bovenstaande knop om jouw tip in te dienen.