Kreis Wesel

Kreis Wesel aan de benedenloop van de Rijn ligt in een mooie omgeving met prachtige vergezichten. Oude rivierarmen, kronkelende stroompjes, bossen en weiden bepalen het beeld van het landschap. Voor een fietstocht of wandeling is de omgeving dan ook uitermate geschikt. De stad Wesel is vooral bekend uit het Nederlandse echograpje: “Wie is de burgemeester van Wezel?” Een bronzen ezel in de binnenstad herinnert de plaatselijke bevolking dan ook aan dit oerhollandse geintje.

De stedelingen en dorpelingen aan de benedenloop van de Rijn staan bekend om hun gemoedelijkheid en hun voorkeur voor smakelijke streekproducten. Wil je ook proeven wat de streek te bieden heeft? Stap dan van uw fiets of onderbreek uw wandeling en kom langs bij een van de vele boerderijen! Daar vind je niet alleen groente en fruit, maar ook diverse soorten vlees en kaas. Veel regionaal lekkers is ook te vinden op de verschillende boerenmarkten in de regio. Kleine privébrouwerijen voor bier en andere alcoholische versnaperingen, maar ook wijnmakerijen ronden de culinaire ontdekkingstocht af. Natuurlijk kun je in dit rivierenlandschap ook prima vissen. Altijd al eens Duitse slakken willen proeven? Of je eigen bonbons willen maken? Het kan allemaal in en rondom Wesel.

Laat je tijdens uw fietstocht of wandeling verrassen door al het moois wat het idyllische landschap van Kreis Wesel u te bieden heeft. Kinderen kunnen dieren knuffelen op een kinderboerderij of zich uitleven tijdens een rondje boerengolf. Een tochtje met de huifkar valt ook zeker in de smaak bij de allerkleinsten. In de vele boerderijcafés kom je vervolgens even helemaal tot rust onder het genot van een kopje koffie of huisgemaakte soep. Guten Appetit!               

Filter op

Alle locaties op de kaart

Tips van fans

Er zijn nog geen tips ingevoerd. Jij bent de eerste! Druk op de bovenstaande knop om jouw tip in te dienen.