Noord-Limburg

In het noorden van Limburg is het landschap weids, de taal zangerig en de sfeer gemoedelijk. De uitgestrekte bossen, kronkelende rivieren en lieflijke dorpjes lenen zich uitstekend voor een ontspannen tocht op de fiets of met de benenwagen. Ga op ontdekkingstocht langs de Maas, de rivier die zich traag een weg door het Noord-Limburgse landschap baant. U zult langs de oever versteld staan van de prachtige vergezichten.

Limburgers houden van lekker en goed eten. Dit ondervindt u zelf aan den lijve in de vele restaurants, cafés, boerderijuitspanningen en proeflokalen. Zet uw fiets onderweg eens tegen de muur van een oude boerderij en geniet van een verse kop koffie met huisgemaakte taart op het terras of in het gezellige boerderijcafé. Of koop een lekker streekproduct in de boerderijwinkel, om thuis zelf van te genieten of cadeau te geven. Liever iets alcoholisch? In Noord-Limburg wordt zelf bier gebrouwen en wijn geproduceerd. Hoe dit in zijn werk gaat, kunt u ontdekken in een wijnmakerij of bierbrouwerij. Er is zelfs een graanbranderij waar u zelf schnaps kunt maken. Met natuurlijk als hoogtepunt het proeven van uw eigen brouwsel! Over proeven gesproken, wat dacht u van een mandje zelf geplukte aardbeien of blauwe bessen? Het kan allemaal in Noord-Limburg, hier groeien de lekkerste en sappigste fruitsoorten!

Het noorden van Limburg is de zonnigste regio in Nederland: de streek heeft in de zomer zelfs de hoogste gemiddelde temperatuur van ons oude kikkerlandje. Even wat verkoeling op een warme dag? Er zijn verschillende ijssalons in Noord-Limburg die met hun ijs al vele prijzen hebben gewonnen. Van heinde en verre komen ijsliefhebbers op dit bekroonde ijs af. Genoeg reden voor een verkoelende tussenstop. Eet smakelijk!

Filter op

Alle locaties op de kaart

Tips van fans

Er zijn nog geen tips ingevoerd. Jij bent de eerste! Druk op de bovenstaande knop om jouw tip in te dienen.