Rijk van Nijmegen

Iedereen die over de Waalbrug Nijmegen binnenrijdt, is onder de indruk van het uitzicht op de oudste stad van Nederland. De ‘skyline’ van Nijmegen, met het Valkhof, de oude Belvédère toren, de Sint Stevenskerk en de levendige Waalkade, is wereldberoemd. Noviomagus, zoals de Romeinen de stad ooit hebben gedoopt, biedt voor ieder wat wils. Natuurliefhebbers en fijnproevers kunnen zowel in de stad als in de directe omgeving hun hart ophalen. Maak een wandeling of fietstocht in de Ooijpolder of door de Millingerwaard en laat je betoveren door de schoonheid van het schitterende, weidse landschap. En schrik niet als je onderweg een Przewalskipaard of Gallowayrund tegen het lijf loopt!

Nijmegen is ook de stad van het goede leven: lekker eten en drinken vind je hier in overvloed. In de vele bruine cafés en trendy restaurants is het altijd een drukte van belang, dankzij de vele studenten die deze levendige stad bevolken. Van eenvoudige daghap of luxe zesgangendiner, alles is mogelijk. Biologisch eten staat ook hier hoog in het vaandel. Traditie mag in deze oude stad natuurlijk niet ontbreken: in en rondom Nijmegen wordt nog op ambachtelijke wijze bier gebrouwen, wijn gemaakt en koffie gebrand. Een frisse neus halen? De dorpelingen in de omgeving van Nijmegen verwelkomen je met groente en fruit in overvloed.

Ontdek het land van Maas en Waal van haar smakelijkste kant en laat jouw zintuigen het werk doen. Geniet van prachtige vergezichten terwijl je de smaak proeft van authentieke gerechten met een moderne touch. Geniet van alle geneugten des levens in het Rijk van Nijmegen! 

Filter op

Alle locaties op de kaart

Tips van fans

Er zijn nog geen tips ingevoerd. Jij bent de eerste! Druk op de bovenstaande knop om jouw tip in te dienen.