Te bezoeken

Om de authentieke smaken te proeven, is een bezoekje aan een van de vele regionale landwinkels, boerenmarkten, fruitbedrijven, aspergetelers en kaasmakerijen een must. Hier verkopen lokale ondernemers hun zelfgemaakte producten, waar ze met liefde over willen vertellen. Een rondleiding over het bedrijf behoort dan ook vaak tot de mogelijkheden. Zo kun je van dichtbij bekijken hoe het proces van kaasmaken in zijn werk gaat, of de wijze waarop asperges worden geteeld. Honger gekregen? Laat je de zelfgemaakte kaas, jam, taart of aspergegerechten goed smaken!
Altijd al eens zelf schnaps willen maken? Dit kan bij enkele stokerijen in de regio. Na een rondleiding door de stokerij kun je vervolgens zelf aan de slag. Daar hoort natuurlijk ook het proeven van je eigen brouwsel bij. Maar wees gewaarschuwd: de kans is groot dat je met onvaste benen het pand verlaat. Dit risico is weer geheel afwezig bij een bonbonmakerij. Alhoewel, pralines met likeur zijn natuurlijk ook niet te versmaden. In ieder geval zul je je vingers aflikken bij het zien van al die kunstig gefabriceerde bonbons. Ook leuk om mee te nemen als cadeau!
Wel eens gehoord van Wagyu, Blonde d’Aquitaine of Brandrood? Grote kans dat je oog in oog met ze komt te staan als je onderweg bent in de grensregio. Het gaat hier namelijk om speciale runderen, die bekend staan om hun voortreffelijke vlees of melk. Weer eens wat anders dan de oer-Hollandse zwartbonte koe. Ook hier behoort een proeverij of rondleiding weer tot de mogelijkheden. Tot ziens op het platteland in de grensregio!

Filter op

Alle locaties op de kaart

Tips van fans

Er zijn nog geen tips ingevoerd. Jij bent de eerste! Druk op de bovenstaande knop om jouw tip in te dienen.