Walter Bräu

Proef van het gerstenat en geniet in een ontspannen huiskamersfeer van zelf gebrouwen bier zoals Walters ‘Rotbier’, ‘Landbräu’ of ‘Klosterbräu’. Daarnaast heeft eigenaar Walter enkele seizoenbieren, zoals ‘Maibock’, ‘Weizen’, ‘Winterbock’ of ‘Festbier’ voor je klaarstaan. Een gezelschapsspel spelen of een boek lezen onder het genot van een door jouzelf gebrouwen biertje? Bij de gastvrije kastelein Walter Hüsges ben je van harte welkom. 

Verhaal van de ondernemer

Na zijn examen op de Volksschule in Willich volgde Walter Hüsges een opleiding tot brouwer en mouter bij de Hannenbrauerei in dezelfde plaats. Daarna deed hij een vervolgopleiding aan de 'Berufsaufbauschule' en studeerde daarna aan de TU in Berlijn. Praktijkervaring deed hij op bij de Ritter-brouwerij in Dortmund, de Richmodis-brouwerij in Keulen, de Duitse Granini in Krefeld, Schwabenbräu in Stuttgart en tot slot bij de Mercator-Quelle in Wesel.

“Onze prestaties zijn verbeterd, omdat onze gasten hogere eisen stellen”, vertelt Walter Hüsges. Hij begon de kleine brouwerij als hobby in 2005, na een langgekoesterde wens, in de kelder van een rijtjeshuis onder het motto ‘Van je beroep je hobby maken’. Maar nadat steeds meer mensen zich zijn bier lieten smaken, besloot Walter Hüsges in 2007 de brouwerij in Büderich op te richten en officieel een huisbrouwerij te openen. Vanaf deze tijd gold weer het omgekeerde motto: ‘van je hobby je beroep maken, terug naar je roots’. 

Onlangs bekeken

Anderen bekeken

Tips van fans

Er zijn nog geen tips ingevoerd. Jij bent de eerste! Druk op de bovenstaande knop om jouw tip in te dienen.