Wijndorp Groesbeek

Wijnliefhebbers hoe­ven sinds enkele jaren niet meer naar Frankrijk of de Eifel als ze langs druiven­ranken willen fietsen of wandelen. Door de heuvels en speciale grondsoort is de omgeving van Groesbeek uitermate geschikt voor wijnbouw. Groesbeek heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een kleinschalig wijngebied en mag zich met trots hét wijndorp van Nederland noemen. In 2001 werden er de eerste wijnstokken geplant op Wijnhoeve De Colonjes. Vijf agrarische ondernemers hebben het voorbeeld gevolgd en is het areaal aan wijnstokken flink gegroeid. Een succesvol initiatief, want regelmatig valt Groesbeekse wijn in de prijzen tijdens wijnkeuringen. 

Wijnroute Groesbeek
De fietsroute ‘Wijnroute Groesbeek’ gaat langs de verschillende wijngaarden en wijnhoeves rond Groesbeek. Behalve al het moois en lekkers vanaf de fiets te bewonderen kun je ook afstappen en een wijnhoeve of –gaard bezoeken. Sommige wijngaarden zijn vrij toegankelijk, anderen hebben vaste openingstijden. 

Nederlandse Wijnfeesten
De Nederlandse Wijnfeesten die al enkele malen in Groesbeek zijn gehouden hebben zich ontwikkeld tot een internationale trekpleister. De Nederlandse Wijnfeesten worden ieder jaar gehouden in het laatste weekend van september. Verras vrienden, familie of verwen jezelf met een weekendje of dagje vol wijnproeverijen, wijngaarden, muziek en cultuur!

Onlangs bekeken

Anderen bekeken

Tips van fans

Er zijn nog geen tips ingevoerd. Jij bent de eerste! Druk op de bovenstaande knop om jouw tip in te dienen.