Wijngaard Telgt

Een wijnproeverij op een wijnterras in de vrije natuur. Laat de stress van alledag achter je en kom naar wijngaard Telgt in Ermelo. De wijngaard is ruim 1 hectare groot en er staan 2400 druivenstokken. In totaal zijn er 8 soorten aangeplant, waarvan 3 soorten tafeldruiven. Neem deel aan de rondleiding of wijnproeverij op basis van diverse arrangementen inclusief hapje en drankje en zie, wat er allemaal gedaan moet worden om de vruchten te kunnen plukken.
Jouw lievelingswijn ontdekt? In de wijngaard of bij de nabijgelegen Proeverij de Ontmoeting kun je voor thuis een paar flessen inslaan. 

Verhaal van de ondernemer

Jan van den Ham is een geboren en getogen Ermeloër. Door zijn werk in de agrarische sector is hij besmet geraakt met het wijngaardvirus en inmiddels heeft hij zijn vrouw Hennie er ook mee besmet. Naar eigen zeggen is het zo dat wanneer je er eenmaal mee besmet raakt, je het niet meer kwijt raakt. Begin juli 2005 is ruim 1 hectare grond gekocht, waar half 2006 een wijngaard aangeplant is. Sindsdien zijn zij de passievolle eigenaren van de Wijngaard Telgt in buurtschap Telgt.

Onlangs bekeken

Anderen bekeken

Tips van fans

Er zijn nog geen tips ingevoerd. Jij bent de eerste! Druk op de bovenstaande knop om jouw tip in te dienen.